Miso ramen med kyckling, ägg, rostad majs och pak choy
Laktosfri

Miso ramen med kyckling, ägg, rostad majs och pak choy

Nytt recept
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • japansk soja
  • olja
  • salt
  • vatten
Majs
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Röd chili
½ st
Vitlök
2 klyfta
Salladslök
½ förp
Pak choy
½ förp
Olja
Kycklinglårfilé
300 g
Vatten
6 dl
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Kycklingbuljong
1 påse
Vit misopasta
1 msk
(Sojabönor)
Ägg
2 st
(Ägg)
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Äggnudlar
½ förp
(Gluten, Ägg)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
737 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
52 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Häll av och lägg majs på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja och salt. Rosta majsen mitt i ugnen ca 35 min, medans ni lagar resten till ramensoppan.
Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner äggen och låt koka 8 min. Spola i kallt vatten. Skala och halvera äggen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
Finhacka chili, vitlök och salladslök. Dela pak choy på längden. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kycklinglårfilé tillsammans med chili och vitlök ca 4 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Ta upp kycklingen från grytan och lägg åt sidan till servering. Tillsätt vatten, japansk soja och smulad kycklingbuljong till grytan och låt allt sjuda ca 10 min. Blanda ner misopasta och låt buljongen sjuda ytterligare ca 10 min.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Lägg ner pak choy i ramenbuljongen och låt sjuda ca 3 min.
Skär kycklingen i skivor. Servera nudlar och kyckling i djupa skålar. Häll på den varma buljongen. Toppa med ägg, salladslök, rostad majs och sesamfrön.
Smaklig måltid!