Medelhavsköttbullar i örtig tomatsås med linguine och fetaost
3.93 (118)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Mjölk
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
½ msk
Torkad timjan
1 tsk
Kycklingbuljong
¾ påse
Morötter
150 g
Linguine
180 g
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 741 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 85 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du inget lock till stekpannan så går det bra att använda ugnsfolie istället.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 7.
Grovhacka bananschalottenlök. Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, pressad vitlök, torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till ca 8 köttbullar.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek köttbullarna runt om ca 5 min. Lägg över på ett fat, spara stekpannan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, tomatpuré, torkad oregano, torkad timjan och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud under lock (se tips!) ca 5 min.
Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och sjud ytterligare ca 5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Vänd ner pastan i pannan med sås och köttbullar. Servera medelhavsköttbullar i tomatsås med nykokt linguine och morotsstavar. Toppa med smulad fetaost.
Smaklig måltid!