Nordafrikansk nötfärsgryta med torkade aprikoser och mynta
Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitvinsvinäger
Couscous
125 g
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Torkade aprikoser
40 g
Olivolja
Nötfärs
250 g
Spiskummin
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Sambal oelek
1 tsk
Kinesisk soja
1 tsk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Mynta
20 g
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 621 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Skala och skär morötter i sneda skivor. Tärna bananschalottenlök. Skär torkade aprikoser i mindre bitar.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
Rör ner aprikoser, tomatpuré, vitvinsvinäger, sambal oelek, kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong i grytan. Sjud under lock ca 8 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Servera nötfärsgrytan med couscous och en klick matyoghurt. Toppa med mynta!
Smaklig måltid!