Nordafrikansk nötfärsgryta med torkade aprikoser och mynta

Nordafrikansk nötfärsgryta med torkade aprikoser och mynta

Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Couscous
125 g
(Vete)
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Torkade aprikoser
40 g
(Svaveldioxid)
Olivolja
Nötfärs
250 g
Spiskummin
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Sambal oelek
1 tsk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Mynta
20 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
621 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Skala och skär morötter i sneda skivor. Tärna bananschalottenlök. Skär torkade aprikoser i mindre bitar.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar ca 3 min. Tillsätt morötter, lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. 
Rör ner aprikoser, tomatpuré, vitvinsvinäger, sambal oelek, kinesisk soja, vatten och smulad köttbuljong i grytan. Sjud under lock ca 8 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
Servera nötfärsgrytan med couscous och en klick matyoghurt. Toppa med mynta!
Smaklig måltid!