Marockansk kikärtsgryta med aubergine, saffran och mandel

Marockansk kikärtsgryta med aubergine, saffran och mandel

Nytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Nötter
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Bulgur
125 g
(Vete)
Grönsaksbuljong
½ påse
Gul lök
1 st
Aubergine
½ st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Saffran
1 förp
Spiskummin
1 tsk
Malen kanel
½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Flytande honung
2 tsk
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mandelspån
25 g
(Nötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
627 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong. 
Klyfta gul lök tunt. Tärna aubergine i cm-stora bitar. Häll av och skölj kikärtor. 
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och aubergine ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, saffran, spiskummin, malen kanel och malen ingefära och fräs ytterligare ca 1 min.
Tillsätt kikärtor, krossade tomater, vatten, honung och smulad grönsaksbuljong till grytan. Låt puttra ca 10 min. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Servera kikärtsgryta med bulgur och en klick matyoghurt. Toppa med persilja och mandelspån. 
Smaklig måltid!