Laktosfri
Vegetariskt
Marockansk auberginegryta
med hasselnötsdukkah och aprikossallad4.05 (63)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrön·
- Svaveldioxid·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
- vitvinsvinäger
Couscous
125 g
Olivolja
Salt
2 krm
Vatten
2 dl
Torkade aprikoser
40 g
Bladpersilja
10 g
Aubergine
1 st
Gul lök
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Ras el hanout
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
½ förp
Flytande honung
1 förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Hasselnötter
25 g
Za'atarkrydda
1 förp
Salt
½ krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 620 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja och salt. Koka upp vatten. Häll det varma vattnet över couscousen och låt stå ca 12 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Skär aubergine i tärningar. Klyfta gul lök. Häll av och skölj kikärtor.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek aubergine ca 4 min. Tillsätt gul lök, pressad vitlök och ras el hanout. Stek ytterligare ca 2 min.
Tillsätt kikärtor, krossade tomater, vatten, tomatpuré, honung, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 12 min. Smaka av med salt.
Hacka hasselnötterna grovt. Hetta upp en torr stekpanna och rosta nötterna ca 2 min. Tillsätt salt och za'atarkrydda och rosta ytterligare cirka 1 minut, tills kryddorna doftar rostat men inte bränt.
Strimla torkade aprikoser och bladpersilja. Blanda med couscousen.
Servera auberginegryta med couscoussallad. Toppa med hasselnötsdukkah.
Smaklig måltid!