Mango chicken Balti: Indisk currygryta med kyckling och färsk mango
Utan gluten

Mango chicken Balti: Indisk currygryta med kyckling och färsk mango

Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
1 st
Mango
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
2 msk
Curry
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Malen ingefära
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Basmatiris
150 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
691 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna tomat smått. Skala och skär mango i stora tärningar. Dela kycklingfilé på längden och skär i jämnstora bitar. Krydda kycklingen med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, curry, malen koriander och malen ingefära ca 1 min. Tillsätt kycklingen, tomatpuré och sambal oelek. Fräs ytterligare ca 2 min.
Blanda ner tärnad tomat, vatten och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomkokt (innertemp 72°C). Rör ner matyoghurt och mango. Dra från värmen.
Servera mango chicken Balti med basmatiris. Toppa med babyspenat.
Smaklig måltid!