Malaysisk laksa med nudlar, kokosmjölk och ägg
Laktosfri
Vegetariskt

Malaysisk laksa

med nudlar, kokosmjölk och ägg
4.08 (303)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vatten
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
125 g
Lime
1 st
Olja
Röd currypasta
1 msk
Coconut cream
1 förp
Vatten
4 dl
Socker
½ msk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Grönsaksbuljong
1 påse
Pak choy
1 st
Ägg
2 st
(Ägg)
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
496 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att den röda currypastan är stark. Smaka dig fram till lagom hetta!

 Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och koka ca 8 min. Spola i kallt vatten.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Kvarta champinjoner. Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs ingefära, vitlök och röd currypasta ca 1 min. Tillsätt champinjoner, coconut cream, vatten, socker, japansk soja, grönsaksbuljong och limeskal. Sjud ca 5 min.
Skär pak choy i grova bitar. Ta soppan från värmen och tillsätt pak choy och pressad saft från halva limen.
Skala och halvera äggen. Grovhacka koriander. Klyfta resten av limen.
Lägg upp nudlar i skålar och häll på soppan. Toppa med ägghalvor och koriander. Servera laksan med limeklyftor. 
Smaklig måltid!