Laktosfri
Vegetariskt
Malaysisk laksa
med nudlar, kokosmjölk och ägg4.08 (303)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vatten
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Champinjoner
125 g
Lime
1 st
Olja
Röd currypasta
1 msk
Coconut cream
1 förp
Vatten
4 dl
Socker
½ msk
Japansk soja
1 msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Pak choy
1 st
Ägg
2 st
Äggnudlar
1 förp
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 496 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att den röda currypastan är stark. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och koka ca 8 min. Spola i kallt vatten.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Kvarta champinjoner. Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs ingefära, vitlök och röd currypasta ca 1 min. Tillsätt champinjoner, coconut cream, vatten, socker, japansk soja, grönsaksbuljong och limeskal. Sjud ca 5 min.
Skär pak choy i grova bitar. Ta soppan från värmen och tillsätt pak choy och pressad saft från halva limen.
Skala och halvera äggen. Grovhacka koriander. Klyfta resten av limen.
Lägg upp nudlar i skålar och häll på soppan. Toppa med ägghalvor och koriander. Servera laksan med limeklyftor.
Smaklig måltid!