Ljummen matvetesallad med rostade rödbetor, chévre och valnötter
Vegetariskt

Ljummen matvetesallad med rostade rödbetor, chévre och valnötter

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete
    ·
  • Valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flingsalt
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • senap
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Rödbetor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Torkad rosmarin
½ msk
Flingsalt
Svartpeppar
Matvete
125 g
(Vete)
Rödlök
½ st
Romansallad
½ st
Päron
1 st
Valnötter
30 g
(Valnötter)
Chèvre
50 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
595 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
 Skär kokta rödbetor i mindre klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med torkad rosmarin, lite flingsalt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. 
Rör ihop senap, vitvinsvinäger, olivolja och flytande honung i en skål. Vispa ner vatten lite i taget. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Strimla rödlök och romansallad. Tärna päron. Grovhacka valnötter. Rosta valnötter i en torr och het stekpanna tills de är gyllene!
Lägg kokt matvete i en salladsskål. Blanda ner rödlök, romansallad, päron, rostade rödbetor och dressing. 
Servera matvetssallad toppad med smulad chévre och valnötter.
Smaklig måltid!