Laktosfri
Linsgryta med kokosmjölk, bulgur och aprikoser
Nytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
Bulgur
125 g
Grönsaksbuljong
½ påse
Bladpersilja
20 g
Lime
1 st
Gul lök
1 st
Ingefära
½ bit
Torkade aprikoser
50 g
Röda linser
1 förp
Olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
2 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kokosmjölk
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 595 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 85 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Servera gärna med lite extra chili flakes om ni gillar hetta!
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong. Låt stå under lock tills servering.
Finhacka gul lök. Skala och finriv ingefära. Strimla torkade aprikoser. Häll av och skölj röda linser.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, ingefära, pressad vitlök och spiskummin ca 2 min på medelvärme.
Tillsätt aprikoser, linser, konserverade körsbärstomater, kokosmjölk, smulad grönsaksbuljong och chili flakes. Låt sjuda under lock ca 10 min. Smaka av med salt.
Finhacka bladpersilja. Klyfta lime. Pressa ner halva limen i linsgrytan.
Servera linsgryta med bulgur, bladpersilja och limeklyfta.
Smaklig måltid!