Laktosfri
Löpefri
Linsbiffar med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon
Nytt recept
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Gröna linser
1 förp
Gul lök
½ st
Kinesisk soja
1 tsk
Vetemjöl
2 msk
Imat
1 msk
Salt
Svartpeppar
Olja
Gul lök
½ st
Olja
1 tsk
Vetemjöl
1 msk
Imat
2 dl
Kinesisk soja
1 tsk
Grönsaksbuljong
½ påse
Vatten
½ dl
Salt
Svartpeppar
Småpotatis
450 g
Broccoli
1 st
Rårörda lingon
100 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 627 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 94 g
- Protein:
- 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
Häll av och skölj gröna linser. Finhacka gul lök. Lägg allt i en bunke med kinesisk soja. Mixa till en grov färs. Blanda ner vetemjöl, imat, lite salt och nymald svartpeppar. Låt stå i kylen tills steg 4.
Finhacka gul lök. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs löken ca 3 min. Pudra vetemjöl över löken och vispa ner imat. Tillsätt kinesisk soja, smulad grönsaksbuljong och vatten, lite i taget under omrörning. Sjud ca 2 min på svag värme. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och klicka ut smeten direkt i pannan till jämnstora biffar. Stek ca 2 min på varje sida, tills de fått yta och färg. Låt biffarna vila i minst 5 min.
Servera linsbiffar med nykokt potatis, broccoli, gräddsås och rårörda lingon.
Smaklig måltid!