Laktosfri
Linguine med rostad paprika
prosciutto och parmesanströsselRätten saknar betyg
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
- vatten
- sambal oelek
- salt
Riven parmesan
50 g
Bakplåtspapper
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
2 dl
Sambal oelek
½ tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Linguine
200 g
Ruccola
30 g
Prosciutto
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 581 kcal
- Fett: 15 g
- Kolhydrater: 79 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Ont om tid? Servera parmesanosten som den är istället för att göra parmesanströssel!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Sprid ut riven parmesan på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 6-7 min. Låt svalna och bryt sedan i bitar.
Grovhacka bananschalottenlök. Skär röd paprika i mindre bitar. Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs lök, paprika och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, vatten, sambal oelek och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min, tills paprikan är helt mjuk. Mixa såsen med stavmixer. Smaka av med salt.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Häll av pastan och blanda med paprikasåsen. Servera toppad med parmesanströssel, ruccola och prosciutto.
Smaklig måltid!