Linguine med halloumi och tomatsås
Vegetariskt

Linguine med halloumi och tomatsås

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Linguine
200 g
(Vete)
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Zucchini
½ st
Olivolja
Pizzasås
1 förp
Vatten
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
752 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skär halloumi och zucchini i små tärningar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin frasig. Lägg upp på ett fat och spara pannan.
Lägg ner zucchinin i stekpannan och stek ca 4 min. Häll ner pizzasås och vatten i pannan. Tillsätt pressad vitlök, torkad timjan, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. Vänd ner den stekta halloumin i pannan.
Skiva tomat. Blanda med ruccola i en salladsskål. Ringla över lite olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda halloumipannan med nykokt pasta. Servera med sallad.
Smaklig måltid!