Vegetariskt
Linguine med halloumi och tomatsås
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Linguine
200 g
Halloumi
200 g
Zucchini
½ st
Olivolja
Pizzasås
1 förp
Vatten
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 752 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skär halloumi och zucchini i små tärningar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin frasig. Lägg upp på ett fat och spara pannan.
Lägg ner zucchinin i stekpannan och stek ca 4 min. Häll ner pizzasås och vatten i pannan. Tillsätt pressad vitlök, torkad timjan, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. Vänd ner den stekta halloumin i pannan.
Skiva tomat. Blanda med ruccola i en salladsskål. Ringla över lite olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda halloumipannan med nykokt pasta. Servera med sallad.
Smaklig måltid!