Löpefri
Libanesisk sallad med sesamfrön, rostade morötter, za'atar och fetaost
Rätten saknar betyg
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitlök
- flytande honung
- svartpeppar
Mixmorötter
350 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Pärlcouscous
1 ¼ dl
Gröna linser
1 förp
Rädisor
1 förp
Babyspenat
30 g
Fetaost
50 g
Citron
½ st
Sesamfrön
1 msk
Torkad oregano
½ msk
Salt
½ tsk
Naanbröd
½ förp
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 713 kcal
- Fett: 27 g
- Kolhydrater: 94 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär mixmorötter i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen. Spola kallt och låt rinna av.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Krossa sesamfrön, citronskal, torkad oregano och salt i en mortel. Om du inte har en mortel kan du blanda allt i en skål.
Skär naanbröd i mindre bitar. Ta ut plåten med morötter och lägg brödet på andra sidan. Ringla över lite olivolja och krydda med za'atar. Rosta mitt i ugnen ytterligare ca 8 min. Spara za'ataren som inte fastnat på brödet till servering.
Blanda pressad saft från den använda citronen (ca 1 msk), pressad vitlök, olivolja, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Häll av och skölj gröna linser. Skiva rädisor. Strimla babyspenat. Smula fetaost. Blanda allt med pärlcouscous, krutonger och dressing på ett serveringsfat.
Toppa libanesisk sallad med rostade morötter och resten av za'ataren.
Smaklig måltid!