Kalorismart
Utan gluten
Kycklingfilé med rosmarinstekta grönsaker
och ugnsrostad potatis3.62 (130)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Småpotatis
400 g
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Aubergine
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
½ tsk
Oregano
10 g
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Oregano
10 g
Citron
½ st
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 530 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 47 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min, eller tills potatisen är klar.
Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och bryn kycklingen på hög värme tills den fått fin färg. Lägg över i en ugnsform och laga klart i ugnen under potatisen ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Spara stekpannan.
Skär aubergine i cm-stora bitar. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek aubergine och pressad vitlök på hög värme ca 5 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, rosmarin/timjan mix och salt. Sänk värmen och sjud ca 10 min. Späd eventuellt med lite vatten.
Repa all oregano genom att dra av bladen från stammen. Blanda hälften av oreganon i de rosmarinstekta grönsakerna.
Klyfta citron. Servera kycklingfilé med rosmarinstekta grönsaker, rostad potatis, matyoghurt och citronklyfta. Toppa med oregano.
Smaklig måltid!