Utan gluten
Kycklingfilé med rosmarinstekta grönsaker
och ugnsrostad potatisRätten saknar betyg
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Småpotatis
400 g
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Aubergine
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Rosmarin/timjan mix
½ förp
Salt
½ tsk
Oregano
10 g
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Oregano
10 g
Citron
½ st
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 534 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 48 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min, eller tills potatisen är klar.
Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och bryn kycklingen på hög värme tills den fått fin färg. Lägg över i en ugnsform och laga klart i ugnen under potatisen ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Spara stekpannan.
Skär aubergine i cm-stora bitar. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek aubergine och pressad vitlök på hög värme ca 5min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, rosmarin/timjan mix och salt. Sänk värmen och sjud ca 10 min. Späd eventuellt med lite vatten.
Repa all oregano genom att dra av bladen från stammen. Skiva kycklingen och strö hälften av oreganon över skivorna. Blanda ner resten av oreganon i de rosmarinstekta grönsakerna.
Klyfta citron. Servera kycklingfilé med rosmarinstekta grönsaker, rostad potatis, matyoghurt och citronklyfta.
Smaklig måltid!