Kycklingburgare med chilidressing och rostade morötter

Kycklingburgare med chilidressing

och rostade morötter
3.8 (494)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 msk
Salt
Chili flakes
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Srirachasås
½-1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Minutfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Smör
½ msk
(Mjölk)
Chili flakes
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
584 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
47 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Anpassa gärna mängden srirachasås efter önskemål om hetta!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta morötter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Krydda med lite salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med srirachasås, salt och lite nymald svartpeppar. 
Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek kycklingen ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt. Strö över lite chili flakes. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Rosta hamburgerbröd i den använda stekpannan.
Fyll varma hamburgerbröd med chilidressing, sallad, lök, tomat och stekt kyckling. Servera med rostade morötter.
Smaklig måltid!