Kycklingburgare med chilidressing
och rostade morötter3.8 (494)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- olja
- salt
- smör
- svartpeppar
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 msk
Salt
Chili flakes
Matyoghurt
1 dl
Srirachasås
½-1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Minutfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Smör
½ msk
Chili flakes
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Hamburgerbröd
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 584 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 47 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Anpassa gärna mängden srirachasås efter önskemål om hetta!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta morötter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Krydda med lite salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med srirachasås, salt och lite nymald svartpeppar.
Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek kycklingen ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt. Strö över lite chili flakes. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Rosta hamburgerbröd i den använda stekpannan.
Fyll varma hamburgerbröd med chilidressing, sallad, lök, tomat och stekt kyckling. Servera med rostade morötter.
Smaklig måltid!