Kyckling Toscana med linguine och parmesan
Laktosfri

Kyckling Toscana med linguine och parmesan

Nytt recept
Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Gluten

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
Linguine
180 g
(Gluten)
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Bananschalottenlök
1 st
Zucchini
½ st
Bladpersilja
10 g
Olivolja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
½ msk
Torkad salvia
½ tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Chili flakes
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
½ tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Kycklinglårfilé
300 g
Olivolja
Torkad salvia
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Babyspenat
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
738 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 5.
Grovhacka bananschalottenlök, zucchini och bladpersilja.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, zucchini och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, torkad salvia, torkad rosmarin, chili flakes, vitvinsvinäger, socker, konserverade körsbärstomater och smulad kycklingbuljong. Sjud på svag värme ca 6 min.
Dela kycklinglårfilé i tre delar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kycklingen med torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar på hög värme, tills den fått fin färg. Lägg över kycklingen i pastasåsen och sjud ca 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Dela tomat i mindre bitar. Blanda babyspenat, lök och tomat i en salladsskål. Dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt (gärna flingsalt) och nymald svartpeppar.
Finriv parmesanost. Blanda väl avrunnen pasta med såsen. Strö över bladpersilja och riven parmesan. Servera med spenatsallad. 
Smaklig måltid!