Utan gluten
Laktosfri
Kyckling med thailändsk melonsallad, koriander och limemajonnäs
3.93 (194)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Jasminris
135 g
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Lime
1 st
Vitlök
½ klyfta
Majonnäs
½ dl
Salt
½ krm
Limesaft
Vitlök
1 klyfta
Fisksås
3 msk
Chili flakes
3 krm
Galiamelon
½ st
Koriander
20 g
Olja
½ msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 682 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Är du sugen på att grilla? Grilla gärna kycklingen istället!
Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Krydda kycklingfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga klart i ugnen ca 15 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skölj limen ordentligt och finriv skalet. Finriv vitlök och lägg limeskal och vitlök i en liten skål. Blanda ner majonnäs och salt.
Pressa saften från den använda limen i en skål och tillsätt pressad vitlök, fisksås och chili flakes.
Skala galiamelon och skär i bitar. Grovhacka koriander. Blanda melonen med neutral olja, ca 2 msk prik nam pla och den hackade koriandern.
Servera kycklingfilé med thailändsk melonsallad, limemajonnäs, resterande prik nam pla och jasminris.
Smaklig måltid!