Kyckling med thailändsk melonsallad, koriander och limemajonnäs
Utan gluten
Laktosfri

Kyckling med thailändsk melonsallad, koriander och limemajonnäs

3.93 (194)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
Jasminris
135 g
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Lime
1 st
Vitlök
½ klyfta
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Salt
½ krm
Limesaft
Vitlök
1 klyfta
Fisksås
3 msk
(Fisk)
Chili flakes
3 krm
Galiamelon
½ st
Koriander
20 g
Olja
½ msk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
682 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Är du sugen på att grilla? Grilla gärna kycklingen istället!

Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Krydda kycklingfilé med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga klart i ugnen ca 15 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
 Skölj limen ordentligt och finriv skalet. Finriv vitlök och lägg limeskal och vitlök i en liten skål. Blanda ner majonnäs och salt.
Pressa saften från den använda limen i en skål och tillsätt pressad vitlök, fisksås och chili flakes.
 Skala galiamelon och skär i bitar. Grovhacka koriander. Blanda melonen med neutral olja, ca 2 msk prik nam pla och den hackade koriandern.
Servera kycklingfilé med thailändsk melonsallad, limemajonnäs, resterande prik nam pla och jasminris.
Smaklig måltid!