Utan gluten
Laktosfri
Kyckling Greta - Stekt kycklinglår med senap och rostad potatis
4.19 (575)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äggula
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- senap
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Potatis
450 g
Broccoli
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Bananschalottenlök
½ st
Mixsallad
30 g
Bananschalottenlök
½ st
Olivolja
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 503 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 39 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis. Finhacka hälften av bananschalottenlöken och skiva resten. Skär broccoli i små klyftor. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Lägg potatisklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen 15 min. Ta ut plåten och rör om. Lägg den klyftade broccolin på ena sidan av plåten och ringla över lite olivolja. Rosta ytterligare ca 10 min i övre delen av ugnen.
Blanda äggula, senap (din favoritsenap) och vatten i en liten skål (spara till steg 6).
Blanda olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar i en salladsskål. Blanda med skivad bananschalottenlök och mixsallad.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 6 min och krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt hackad lök och fräs ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rör om ofta så inte löken bränner. Dra pannan från värmen och rör ner senapsblandningen.
Servera nystekt kyckling Greta med rostad potatis, broccoli och mixsallad.
Smaklig måltid!