Utan gluten
Kyckling garam masala - indisk kycklinggryta med paprika och bladpersilja
4.02 (227)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- vatten
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Gul paprika
1 st
Minutfilé
300 g
Salt
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde
1 dl
Garam masala
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Tomat
1 st
Bladpersilja
20 g
Basmatiris
1 ¾ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 696 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 71 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta bananschalottenlök. Skär gul paprika i mindre bitar. Skär minutfilé i mindre bitar och krydda med salt.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs kyckling, lök och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt paprika och fräs ytterligare ca 1 min.
Blanda ner tomatpuré, vatten, vispgrädde, garam masala och smulad kycklingbuljong. Låt puttra under lock minst 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka tomat och bladpersilja och strö över kycklinggrytan. Servera med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!