Kyckling garam masala - indisk kycklinggryta med paprika och bladpersilja
Utan gluten

Kyckling garam masala - indisk kycklinggryta med paprika och bladpersilja

4.02 (227)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vatten
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Gul paprika
1 st
Minutfilé
300 g
Salt
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 ½ dl
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Garam masala
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Tomat
1 st
Bladpersilja
20 g
Basmatiris
1 ¾ dl
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 696 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta bananschalottenlök. Skär gul paprika i mindre bitar. Skär minutfilé i mindre bitar och krydda med salt.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs kyckling, lök och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt paprika och fräs ytterligare ca 1 min.
Blanda ner tomatpuré, vatten, vispgrädde, garam masala och smulad kycklingbuljong. Låt puttra under lock minst 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka tomat och bladpersilja och strö över kycklinggrytan. Servera med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!