Kryddig kycklinggryta med färsk oregano

Kryddig kycklinggryta med färsk oregano

Nytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Couscous
125 g
(Vete)
Vatten
2 ½ dl
Salt
Kikärtor
½ förp
Citron
1 st
Morötter
150 g
Gul lök
1 st
Gul paprika
1 st
Kycklinginnerfilé
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
1 msk
Malen koriander
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Oregano
20 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
699 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och lite salt. Häll det varma vattnet över couscousen och låt stå ca 12 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Häll av och skölj kikärtor. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och slanta morötter. Tärna gul lök. Skär gul paprika i mindre bitar. Dela och krydda kycklinginnerfilé med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, morötter, pressad vitlök, spiskummin och malen koriander i ca 3 min. Tillsätt kyckling, paprika, kikärtor, krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, sambal oelek (efter smak) och honung. Sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Rör ner citronskal i grytan och smaka av med pressad citronsaft.
Grovhacka oregano och strö över kycklinggrytan. Servera med couscous och matyoghurt!
Smaklig måltid!