Kryddig kycklinggryta med färsk oregano
Nytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Couscous
125 g
Vatten
2 ½ dl
Salt
Kikärtor
½ förp
Citron
1 st
Morötter
150 g
Gul lök
1 st
Gul paprika
1 st
Kycklinginnerfilé
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
1 msk
Malen koriander
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Oregano
20 g
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 699 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och lite salt. Häll det varma vattnet över couscousen och låt stå ca 12 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Häll av och skölj kikärtor. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och slanta morötter. Tärna gul lök. Skär gul paprika i mindre bitar. Dela och krydda kycklinginnerfilé med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, morötter, pressad vitlök, spiskummin och malen koriander i ca 3 min. Tillsätt kyckling, paprika, kikärtor, krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, sambal oelek (efter smak) och honung. Sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Rör ner citronskal i grytan och smaka av med pressad citronsaft.
Grovhacka oregano och strö över kycklinggrytan. Servera med couscous och matyoghurt!
Smaklig måltid!