Krispsallad med citronette, avokado, hyvlad parmesan och rostade pinjenötter

Krispsallad med citronette, avokado, hyvlad parmesan och rostade pinjenötter

Rätten saknar betyg
Under 10 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Citron
1 st
Olivolja
2 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Pinjenötter
40 g
Cocktailtomater
250 g
Avokado
1 st
Krispsallad
1 st
Hyvlad parmesanost
1 förp
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
269 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
4 g
Protein:
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en salladsskål. Blanda med pressad saft från halva citronen (ca 1 msk), olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Rosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
Halvera cocktailtomater. Skär avokado i mindre bitar. Blanda ner tomat, avokado och krispsallad i skålen med citronette. Toppa salladen med rostade pinjenötter och hyvlad parmesan.
Smaklig måltid!