Krispsallad med citronette, avokado, hyvlad parmesan och rostade pinjenötter
Rätten saknar betyg
Under 10 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Citron
1 st
Olivolja
2 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Pinjenötter
40 g
Cocktailtomater
250 g
Avokado
1 st
Krispsallad
1 st
Hyvlad parmesanost
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 269 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 4 g
- Protein:
- 10 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en salladsskål. Blanda med pressad saft från halva citronen (ca 1 msk), olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Rosta pinjenötter i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
Halvera cocktailtomater. Skär avokado i mindre bitar. Blanda ner tomat, avokado och krispsallad i skålen med citronette. Toppa salladen med rostade pinjenötter och hyvlad parmesan.
Smaklig måltid!