Löpefri
Krämig svamppasta med knaprig halloumi och grönkål
3.96 (441)
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flingsalt
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitlök
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Champinjoner
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Smör
½ msk
Vetemjöl
¾ msk
Mjölk
3 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Linguine
180 g
Halloumi
150 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 746 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Repa grönkålen från stammen och skär i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Kvarta champinjoner. Hacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs svampen ca 5 min. Tillsätt lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på en tallrik. Spara stekpannan.
Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Tillsätt svampen och löken till såskastrullen.
Grovriv halloumi. Hetta upp den sparade stekpannan. Stek halloumin tills den fått fin färg, ca 5 min.
Blanda väl avhälld pasta med svampsåsen. Toppa med halloumi och grönkål. Servera direkt!
Smaklig måltid!