Krämig svamppasta med knaprig halloumi och grönkål
Löpefri

Krämig svamppasta med knaprig halloumi och grönkål

3.96 (441)
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitlök
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Champinjoner
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
¾ msk
(Vete)
Mjölk
3 dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
1 påse
Linguine
180 g
(Gluten)
Halloumi
150 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
746 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Repa grönkålen från stammen och skär i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
 Kvarta champinjoner. Hacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs svampen ca 5 min. Tillsätt lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på en tallrik. Spara stekpannan. 
Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Tillsätt svampen och löken till såskastrullen.
Grovriv halloumi. Hetta upp den sparade stekpannan. Stek halloumin tills den fått fin färg, ca 5 min.
Blanda väl avhälld pasta med svampsåsen. Toppa med halloumi och grönkål. Servera direkt!
Smaklig måltid!