Krämig spenatsoppa med mandelpotatis, ägghalvor och rågbröd

Krämig spenatsoppa med mandelpotatis, ägghalvor och rågbröd

Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Ägg
2 st
(Ägg)
Rågbröd
¼ förp
(Gluten)
Krasse
1 förp
Mandelpotatis
450 g
Gul lök
1 st
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Gräddmjölk
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Babyspenat
65 g
Salt
Svartpeppar
Citron
½ st
Blandade bönor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vatten
½ msk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
586 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går också bra att skala potatisen för en mildare potatissmak!

Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och låt koka ca 7 min. Spola i kallt vatten. Skala och dela. 
Skär mandelpotatis i mindre bitar (se tips). Grovhacka gul lök. Lägg i en kastrull med vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och låt sjuda ca 15 min, tills potatisen är mjuk.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av och skölj blandade bönor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt citronskal, lite pressad citronsaft (ca ½ msk), olivolja, vatten och salt. Mixa slätt. 
Tillsätt gräddmjölk och babyspenat till soppan. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med pressad saft från resten av citronen (ca ½ msk), lite salt och nymald svartpeppar. 
Toppa spenatsoppan med ägghalvor. Servera med rågbröd, spread och klippt krasse.  
Smaklig måltid!