Krämig spenatsoppa med mandelpotatis, ägghalvor och rågbröd
Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Ägg
2 st
Rågbröd
¼ förp
Krasse
1 förp
Mandelpotatis
450 g
Gul lök
1 st
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Gräddmjölk
1 ½ dl
Babyspenat
65 g
Salt
Svartpeppar
Citron
½ st
Blandade bönor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vatten
½ msk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 586 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går också bra att skala potatisen för en mildare potatissmak!
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och låt koka ca 7 min. Spola i kallt vatten. Skala och dela.
Skär mandelpotatis i mindre bitar (se tips). Grovhacka gul lök. Lägg i en kastrull med vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och låt sjuda ca 15 min, tills potatisen är mjuk.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av och skölj blandade bönor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt citronskal, lite pressad citronsaft (ca ½ msk), olivolja, vatten och salt. Mixa slätt.
Tillsätt gräddmjölk och babyspenat till soppan. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med pressad saft från resten av citronen (ca ½ msk), lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa spenatsoppan med ägghalvor. Servera med rågbröd, spread och klippt krasse.
Smaklig måltid!