Krämig räkpasta med rostade grönsaker och citron

Krämig räkpasta med citron

och rostade grönsaker
4.09 (226)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • svartpeppar
  • smör
Rödlök
1 st
Zucchini
1 st
Salt
2 krm
Chili flakes
2 krm
Olivolja
½ msk
Bakplåtspapper
1 st
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 713 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Klyfta rödlök och tärna zucchini. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och chili flakes. Ringla över olivolja. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan till punkt 5.
Häll av räkor. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg räkorna i en skål. Blanda med citronskal, pressad saft från halva citronen, olivolja och rikligt med nymald svartpeppar.
Vänd ner rostade grönsaker, marinerade räkor, crème fraiche, smör och sparat kokvatten i den avhällda pastan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Klyfta resten av den använda citronen. Servera krämig räkpasta med rostade grönsaker och citronklyfta. Toppa med ruccola och lite chili flakes.
Smaklig måltid!