Krämig pappardelle med räkor, citron, fänkål och dill- och parmesanströssel
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
Citron
1 st
Dill
20 g
Parmesanost
1 bit
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Fänkål
1 st
Smör
Vetemjöl
2 tsk
Citronsaft
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Svartpeppar
Vispgrädde
1 dl
Salt
Pappardelle
180 g
Räkor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 660 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 4.
Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet på citronen och grovhacka dill. Finriv parmesanost. Blanda allt i en skål. Ställ åt sidan till servering.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna fänkål. Fräs allt i en stekpanna med lite smör på medelvärme ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Tillsätt pressad saft från den använda citronen och låt koka in. Vispa ner vatten, smulad kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 2 min. Tillsätt grädde och sjud ytterligare ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet innan du häller av pastan. Lägg tillbaka avhälld pasta i kastrullen och blanda väl med fänkålssåsen. Om pastan tjocknar till, tillsätt lite av det sparade pastavattnet.
Häll av räkorna. Servera krämig fänkålspasta toppad med räkor och dill- och parmesanströssel.
Smaklig måltid!