Krämig pappardelle med räkor, citron, fänkål och dill- och parmesanströssel

Krämig pappardelle med räkor, citron, fänkål och dill- och parmesanströssel

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitlök
Citron
1 st
Dill
20 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Fänkål
1 st
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Citronsaft
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Svartpeppar
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Pappardelle
180 g
(Vete)
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
660 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 4. 
Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet på citronen och grovhacka dill. Finriv parmesanost. Blanda allt i en skål. Ställ åt sidan till servering.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna fänkål. Fräs allt i en stekpanna med lite smör på medelvärme ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Tillsätt pressad saft från den använda citronen och låt koka in. Vispa ner vatten, smulad kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 2 min. Tillsätt grädde och sjud ytterligare ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet innan du häller av pastan. Lägg tillbaka avhälld pasta i kastrullen och blanda väl med fänkålssåsen. Om pastan tjocknar till, tillsätt lite av det sparade pastavattnet.
Häll av räkorna. Servera krämig fänkålspasta toppad med räkor och dill- och parmesanströssel.
Smaklig måltid!