Utan gluten
Laktosfri
Krämig kokoscurry med räkor
krispig tofu, svart ris och rostade cashewnötter4.27 (89)
Under 50 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Fisk·
- Sojabönor·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Fiskbuljong
- majsstärkelse
- olja
- salt
- vatten
Salladslök
1 förp
Vitlök
2 klyfta
Grön chili
1 st
Ingefära
½ bit
Citrongräs
25 g
Broccoli
1 st
Olja
½ msk
Grön currypasta
2 msk
Vatten
1 dl
Fiskbuljong
⅓ tärning
Fisksås
1 ½ msk
Kokosmjölk
4 dl
Lime
1 st
Salt
Tofu
230 g
Majsstärkelse
1 dl
Olja
Svart ris
150 g
Räkor
1 förp
Koriander
20 g
Cashewnötter
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 1075 kcal
- Fett:
- 59 g
- Kolhydrater:
- 88 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tvätta det svarta riset ett par gånger under rinnande vatten. Låt riset stå och dra ca 15 min i kallt vatten. Koka sedan enligt anvisning på förpackningen.
Finstrimla salladslök (lägg undan hälften till servering). Finhacka vitlök, grön chili och ingefära. Krossa roten på citrongräset. Skär broccoli i mindre bitar.
Hetta upp neutral olja (eller kokosolja om ni har) i en stekgryta. Fräs vitlök, ingefära, chili, salladslök, citrongräs och grön currypasta ca 2 min. Tillsätt vatten, smulad fiskbuljong (eller grönsaksbuljong) och fisksås. Låt sjuda på svag värme ca 10 min. Tillsätt kokosmjölk och koka upp. Tillsätt broccoli och låt sjuda ca 2 min. Smaka av med pressad limesaft och salt.
Skär tofun i mindre bitar. Panera tofubitarna i majsstärkelse och stek frasiga i en stekpanna med rikligt med neutral olja. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Häll av räkorna. Lägg upp svart ris och kokoscurry i skålar. Toppa med räkor, frasig tofu, salladslök, färsk koriander och cashewnötter. Servera!
Smaklig måltid!