Krämig kokos- och linsgryta med vitlöksstekt broccoli, matvete och lime
Laktosfri

Krämig kokos- och linsgryta med vitlöksstekt broccoli, matvete och lime

Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Morot
1 st
Tomat
1 st
Röda linser
125 g
Krossade tomater
½ förp
Kokosmjölk
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Sambal oelek
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Lime
½ st
Salt
Svartpeppar
Broccoli
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Flingsalt
Matvete
125 g
(Vete)
Lime
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
701 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
101 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en gryta eller kastrull. Fräs lök och vitlök ca 2 min. 
Skala och riv morot. Blanda ner riven morot i grytan och fräs ytterligare ca 1 min. 
Tärna tomat. Tillsätt röda linser, tomat, krossade tomater, kokosmjölk, smulad grönsaksbuljong, sambal oelek och vatten. Sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka. Smaka av med pressad limesaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek broccolin ca 4 min på hög värme. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 30 sek. Smaka av med lite flingsalt. Lägg på en tallrik. 
Klyfta resten av limen. Servera kokos- och linsgryta med vitlöksstekt broccoli, nykokt matvete och limeklyfta.
Smaklig måltid!