Krämig kalkonpasta med citron och färsk oregano
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vatten
1 dl
Crème fraiche
1 dl
Torkad dragon
½ msk
Kycklingbuljong
1 påse
Mezze maniche rigate
200 g
Tomat
2 st
Oregano
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 786 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 82 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften från citronen (ca ½ msk).
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn kalkonfärs ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt löken och vitlöken, stek ytterligare ca 2 min. Rör ner vatten, crème fraiche, torkad dragon, smulad kycklingbuljong, citronskal och citronsaft. Koka upp och sjud ca 3 min.
Skär tomat i mindre bitar och lägg i en skål. Plocka oregano. Blanda lite med tomaterna och spara resten till serveringen.
Häll av pastan och blanda med pastasåsen, det går självklart bra att servera sås och pasta var för sig. Strö resten av oreganon över kalkonpastan och servera med tomatsallad.
Smaklig måltid!