Köttbullar med svampsås
och timjanbakat äppleNytt recept
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- mjölk
- olja
- rödvinsvinäger
- salt
- smör
- socker
- ströbröd
- svartpeppar
- vetemjöl
Rött äpple
1 st
Rödvinsvinäger
Flytande honung
½ msk
Salt
Torkad timjan
½ tsk
Skogschampinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Smör
Vetemjöl
2 tsk
Gräddmjölk
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
½ tsk
Kinesisk soja
1 tsk
Rödvinsvinäger
2 tsk
Bananschalottenlök
1 st
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Dijonsenap
½ msk
Svartpeppar
Ströbröd
2 msk
Mjölk
3 msk
Olja
Småpotatis
450 g
Mâchesallad
65 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 678 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Halvera rött äpple och skär bort kärnhuset. Lägg äpplet i en ugnsfast form och gnid in snittytan med rödvinsvinäger. Ringla över honung. Krydda med salt och torkad timjan. Baka i ugnen ca 30 min.
Kvarta skogschampinjoner. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek svampen ca 2 min. Tillsätt löken och vitlöken och stek ytterligare ca 1 min.
Lägg över svampen i en kastrull. Pudra över vetemjöl och rör om. Blanda ner gräddmjölk (lite i taget), smulad kycklingbuljong, socker och kinesisk soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av rödvinsvinäger.
Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en bunke och tillsätt nötfärs, salt, torkad timjan, dijonsenap, nymald svartpeppar, ströbröd och mjölk. Blanda ordentligt och forma färsen till ca 12 köttbullar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek köttbullarna ca 7 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Blanda mâchesallad med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Servera nystekta köttbullar med timjanbakat äpple, svampsås, kokt potatis och mâchesallad.
Smaklig måltid!