Köttbullar i mexikansk tomatsås med spenat och fetaost

Köttbullar i mexikansk tomatsås med spenat och fetaost

3.92 (244)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • ströbröd
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd paprika
1 st
Olivolja
Linas tre kryddor
1 ½ msk
Socker
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
¾ tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Salt
Bulgur
125 g
(Vete)
Babyspenat
30 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
711 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ströbröd och mjölk i en rymlig bunke. Blanda ner ägg, nötfärs och salt. Forma färsen till ca 12 köttbullar och lägg i en smord ugnsform. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
 Finhacka gul lök och vitlök. Tärna röd paprika. 
 Hetta upp lite olivolja i en traktörpanna eller stekgryta. Fräs alla grönsaker ca 2 min. Krydda med Linas tre kryddor och socker. Blanda ner tomatpuré, sambal oelek, krossade tomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min.
Vänd ner köttbullar och hälften av babyspenaten i grytan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Smula fetaost. Toppa grytan med smulad fetaost och servera med bulgur och resten av babyspenaten.
Smaklig måltid!