Köttbullar i mexikansk tomatsås med spenat och fetaost
3.92 (244)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- mjölk
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- socker
- ströbröd
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
Ägg
1 st
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd paprika
1 st
Olivolja
Linas tre kryddor
1 ½ msk
Socker
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
¾ tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
¾ påse
Salt
Bulgur
125 g
Babyspenat
30 g
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 711 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ströbröd och mjölk i en rymlig bunke. Blanda ner ägg, nötfärs och salt. Forma färsen till ca 12 köttbullar och lägg i en smord ugnsform. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Finhacka gul lök och vitlök. Tärna röd paprika.
Hetta upp lite olivolja i en traktörpanna eller stekgryta. Fräs alla
grönsaker ca 2 min. Krydda med Linas tre kryddor och socker. Blanda ner tomatpuré, sambal oelek, krossade tomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min.
Vänd ner köttbullar och hälften av babyspenaten i grytan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Smula fetaost. Toppa grytan med smulad fetaost och servera med bulgur och resten av babyspenaten.
Smaklig måltid!