Köfte - grillade färsspett
med tabbouleh och tzatziki3.99 (134)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grillspett
- mjölk
- olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Spiskummin
¾ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Nötfärs
250 g
Grillspett
Couscous
125 g
Olivolja
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Rödlök
1 st
Gurka
¾ st
Tomat
1 st
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Salt
Svartpeppar
Gurka
¼ st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 615 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Vill du grilla, tänd grillen!
Blanda ströbröd, mjölk, pressad vitlök, salt, spiskummin, torkad oregano, malen koriander och nötfärs i en bunke. Ställ in i kylen och låt vila minst 15 min.
Lägg couscous i en rymlig bunke. Blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en liten kastrull. Häll den varma buljongen över couscousen och täck med folie. Låt stå och dra ca 10 min. Fluffa upp grynen med en gaffel.
Finhacka rödlök. Skär gurka och tomat i små tärningar. Finhacka bladpersilja (även stjälkarna). Blanda ner allt i bunken med couscous. Smaka av med pressad citronsaft (ca 1 msk), lite salt och nymald svartpeppar.
Grovriv gurka. Pressa ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Forma färsen till 4 järpar. Om ni vill, trä upp järparna på grillspett. Grilla eller stek färsspetten ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera grillade färsspett med tabbouleh och tzatziki.
Smaklig måltid!