Utan gluten
Laktosfri
Kinesisk fläskkarré med sesamdressad kålsallad
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Majsstärkelse
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Sesamfrön
2 msk
Rödkål
150 g
Grönkål
100 g
Olja
½ msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Japansk sojasås
2 msk
Malen ingefära
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Socker
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
½ dl
Fläskkarré
300 g
Majsstärkelse
2 msk
Olja
Jasminris
150 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 727 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de får en gyllene färg och lägg över i en skål. Finstrimla rödkål. Plocka bladen från grönkål och riv i mindre bitar. Lägg kålen i en salladsskål och blanda ner sesamfrön, neutral olja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Häll japansk soja i en liten skål och blanda ner malen ingefära, chili flakes, socker, pressad vitlök och vatten. Ställ åt sidan. Skär fläskkarré i tunna skivor och skär sedan skivorna i strimlor. Lägg köttet i en bunke och blanda med majsstärkelse.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Stek köttet ca 5 min tills det är frasigt. Tillsätt sojablandningen och låt koka ihop i ca 2 min.
Servera kinesisk fläskkarré med sesamdressad kålsallad och jasminris.
Smaklig måltid!