Kinesisk fläskkarré med sesamdressad kålsallad
Utan gluten
Laktosfri

Kinesisk fläskkarré med sesamdressad kålsallad

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Majsstärkelse
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Rödkål
150 g
Grönkål
100 g
Olja
½ msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Malen ingefära
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Socker
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
½ dl
Fläskkarré
300 g
Majsstärkelse
2 msk
Olja
Jasminris
150 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
727 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de får en gyllene färg och lägg över i en skål. Finstrimla rödkål. Plocka bladen från grönkål och riv i mindre bitar. Lägg kålen i en salladsskål och blanda ner sesamfrön, neutral olja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
 Häll japansk soja i en liten skål och blanda ner malen ingefära, chili flakes, socker, pressad vitlök och vatten. Ställ åt sidan. Skär fläskkarré i tunna skivor och skär sedan skivorna i strimlor. Lägg köttet i en bunke och blanda med majsstärkelse. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Stek köttet ca 5 min tills det är frasigt. Tillsätt sojablandningen och låt koka ihop i ca 2 min.
Servera kinesisk fläskkarré med sesamdressad kålsallad och jasminris.
Smaklig måltid!