Kimchi bowl med scrambled tofu och rostade sesamfrön
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Kimchi bowl med scrambled tofu

och rostade sesamfrön
Nytt recept
Under 45 min
18 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Salladskål
150 g
Morot
2 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Tomatpuré
¼ förp
Japansk soja
1 tsk
(Sojabönor)
Tomatpuré
¾ förp
Vatten
1 msk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Socker
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Koriander
10 g
Salladslök
1 förp
Tofu
230 g
(Sojabönor)
Olja
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Jasminris
135 g
Avokado
1 st
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
651 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de har fått fin färg!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
Strimla salladskål. Grovriv morötter. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. 
Blanda ingefära, vitlök, vitvinsvinäger, socker, chili flakes, tomatpuré och japansk soja i en rymlig bunke. Blanda ner salladskål och morot. Krama med händerna så att grönsakerna mjuknar. Låt stå tills servering.
Blanda tomatpuré, vatten, japansk soja, socker och chili flakes i en skål.
Finhacka koriander. Strimla salladslök (spara lite till servering). Smula tofu i en bunke. 
Hetta upp rikligt med olja i den använda stekpannan och fräs salladslök ca 1 min. Tillsätt tofu och japansk soja. Stek ytterligare ca 4 min. Ta från värmen och rör ner koriander. 
Fördela jasminris, snabbkimchi, scrambled tofu och avokado i två skålar. Toppa med sesamfrön, salladslök och koriander. Servera med chiliketchup.
Smaklig måltid!