Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Kimchi bowl med scrambled tofu
och rostade sesamfrön3.83 (64)
Under 45 min
18 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitvinsvinäger
- socker
- vatten
- olja
Salladskål
150 g
Morot
2 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Tomatpuré
¼ förp
Japansk sojasås
1 tsk
Tomatpuré
¾ förp
Vatten
1 msk
Japansk sojasås
1 msk
Socker
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Koriander
10 g
Salladslök
1 förp
Tofu
230 g
Olja
Japansk sojasås
1 msk
Jasminris
135 g
Avokado
1 st
Sesamfrön
1 msk
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 642 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 75 g
- Protein: 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de har fått fin färg!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla salladskål. Grovriv morötter. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök.
Blanda ingefära, vitlök, vitvinsvinäger, socker, chili flakes, tomatpuré och japansk soja i en rymlig bunke. Blanda ner salladskål och morot. Krama med händerna så att grönsakerna mjuknar. Låt stå tills servering.
Blanda tomatpuré, vatten, japansk soja, socker och chili flakes i en skål.
Finhacka koriander. Strimla salladslök (spara lite till servering). Smula tofu i en bunke.
Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan och fräs salladslök ca 1 min. Tillsätt tofu och japansk soja. Stek ytterligare ca 4 min. Ta från värmen och rör ner koriander.
Fördela jasminris, snabbkimchi, scrambled tofu och avokado i två skålar. Toppa med sesamfrön, salladslök och koriander. Servera med chiliketchup.
Smaklig måltid!