Svamp- och linspanna med äpple och rårörda lingon
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Svamp- och linspanna med äpple och rårörda lingon

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Senap
    ·
  • Havre

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Rött äpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Rårörda lingon
1 dl
Gul lök
1 st
Skogschampinjoner
200 g
Gröna linser
1 förp
Olja
Salt
1 krm
Imat
250 ml
(Havre)
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Mild senap
1 msk
(Senap)
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
591 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
92 g
Protein:
14 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skiva gul lök och skogschampinjoner. Häll av gröna linser. 
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek gul lök och svamp med salt ca 4 min, tills det fått fin färg.
Tillsätt linser, imat, japansk soja och senap. Koka upp och sjud ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna äpple smått. Finhacka bladpersilja.
Toppa svamp- och linspannan med äpple och persilja. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.
Smaklig måltid!