Laktosfri
Karibiska kalkonfärsbiffar med lime- och morotskräm
mynta och mangosalsaNytt recept
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- smör
- svartpeppar
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
Olja
Salt
Svartpeppar
Morot
1 st
Lime
1 st
Salt
1 krm
Vitlök
½ klyfta
Smör
1 msk
Bananschalottenlök
1 st
Mango
1 st
Mynta
10+10 g
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Ingefära
½ bit
Ströbröd
1 msk
Japansk soja
1 msk
Chili flakes
½ tsk
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 683 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För krispiga biffar, vänd dem i ströbröd eller panko innan stekning!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär sötpotatis i mindre bitar, ca 3x3 cm. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tiden.
Skala och skär morot i små bitar. Koka mjuk i vatten. Lägg den kokta moroten i en mixerbunke. Skölj limen i ljummet vatten, finriv ner skalet från limen och pressa i ca 1 tsk limesaft, pressad vitlök och salt i bunken. Mixa slät med en stavmixer. Avsluta med att mixa ner smör.
Finhacka bananschalottenlök. Skala och tärna mango. Strimla mynta och lägg hälften i en skål. Blanda ner lök, tärnad mango, pressad saft från resten av den använda limen, chili flakes (efter egen smak) och salt.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Blanda ströbröd, japansk soja, ingefära och chili flakes i en bunke. Blanda ner kalkonfärs och pressad vitlök.
Forma färsen till 4 biffar (se tips). Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek biffarna ca 4 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta.
Servera kalkonfärsbiffar med morotskräm, mangosalsa och rostad sötpotatis. Toppa med resten av myntan.
Smaklig måltid!