Karibiska kalkonfärsbiffar med lime- och morotskräm, mynta och mangosalsa
Laktosfri

Karibiska kalkonfärsbiffar med lime- och morotskräm

mynta och mangosalsa
Nytt recept
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
Olja
Salt
Svartpeppar
Morot
1 st
Lime
1 st
Salt
1 krm
Vitlök
½ klyfta
Smör
1 msk
(Mjölk)
Bananschalottenlök
1 st
Mango
1 st
Mynta
10+10 g
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Ingefära
½ bit
Ströbröd
1 msk
(Vete)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Chili flakes
½ tsk
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
683 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

För krispiga biffar, vänd dem i ströbröd eller panko innan stekning!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär sötpotatis i mindre bitar, ca 3x3 cm. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tiden.
 Skala och skär morot i små bitar. Koka mjuk i vatten. Lägg den kokta moroten i en mixerbunke. Skölj limen i ljummet vatten, finriv ner skalet från limen och pressa i ca 1 tsk limesaft, pressad vitlök och salt i bunken. Mixa slät med en stavmixer. Avsluta med att mixa ner smör. 
Finhacka bananschalottenlök. Skala och tärna mango. Strimla mynta och lägg hälften i en skål. Blanda ner lök, tärnad mango, pressad saft från resten av den använda limen, chili flakes (efter egen smak) och salt.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Blanda ströbröd, japansk soja, ingefära och chili flakes i en bunke. Blanda ner kalkonfärs och pressad vitlök.
Forma färsen till 4 biffar (se tips). Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek biffarna ca 4 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta.
Servera kalkonfärsbiffar med morotskräm, mangosalsa och rostad sötpotatis. Toppa med resten av myntan.
Smaklig måltid!