Karibiska kalkonfärsbiffar med lime- och morotsaioli, mynta och mangosalsa
Laktosfri

Karibiska kalkonfärsbiffar med lime- och morotsaioli, mynta och mangosalsa

Rätten saknar betyg
Under 45 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • äggula
  • olja
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Morot
1 st
Lime
1 st
Äggula
1 st
(Ägg)
Olja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bananschalottenlök
1 st
Mango
1 st
Mynta
20 g
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Ingefära
½ bit
Ströbröd
1 msk
(Vete)
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Chili flakes
½ tsk
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 742 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

För krispiga biffar, vänd dem i ströbröd eller panko innan stekning!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär sötpotatis i mindre bitar, ca 3x3 cm. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
Skala och skär morot (max 100 g) i små bitar. Koka mjuk i en liten kastrull. Lägg den kokta moroten i en mixerbunke. Skölj limen i ljummet vatten, riv ner det yttersta skalet från limen och pressa i ca 1 tsk limesaft i bunken. Tillsätt äggula, neutral olja, pressad vitlök och salt. Mixa slät med en stavmixer.
Finhacka bananschalottenlök. Skala och tärna mango. Strimla mynta och lägg hälften i en skål. Blanda ner finhackad lök, tärnad mango, pressad saft från resten av den använda limen, chili flakes och salt.
Skala och finhacka ingefära (1 msk). Blanda ströbröd, japansk soja, finhackad ingefära och chili flakes i en bunke. Blanda ner kalkonfärs och pressad vitlök.
Forma färsen till 4 biffar (se tips). Stek biffarna i en stekpanna med lite neutral olja ca 4 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera kalkonfärsbiffar med morotsaioli, mangosalsa och rostad sötpotatis. Toppa med resten av den färska myntan.
Smaklig måltid!