Kalkonfilé med senapsfrörostade morötter och dragon- och dijongräddsås
4.21 (267)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- flytande honung
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vatten
- mjölk
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flytande honung
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Senapsfrön
1 msk
Mixsallad
30 g
Smör
1 tsk
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
1 dl
Crème fraiche
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Salt
Kalkonfilé
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
Smör
½ msk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 677 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 61 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala, dela och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Klyfta morötter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, honung, salt, nymald svartpeppar och senapsfrön. Rosta i ugnen ca 20 min, tills morötterna är klara och fått fin färg.
Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, crème fraiche och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 4 min. Blanda ner torkad dragon och dijonsenap. Koka upp och smaka av med salt.
Skär kalkonfilé i ca 2 cm tjocka skivor och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kalkonen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Värm mjölk och smör i en kastrull eller mikrovågsugn. Mosa avhälld potatis med en potatisstöt eller elvisp. Blanda ner mjölkblandningen. Vispa ihop till ett mos. Smaka av med salt.
Servera stekt kalkonfilé med dragon- och dijongräddsås, senapsfrörostade morötter, mixsallad och potatismos.
Smaklig måltid!