Kalkonfärscurry med kokosmjölk
Laktosfri
Utan gluten

Kalkonfärscurry med kokosmjölk

3.98 (391)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • vitvinsvinäger
    • vatten
    Vitkål
    200 g
    Bananschalottenlök
    1 st
    Olja
    Kalkonfärs
    300 g
    Salt
    ½ tsk
    Malen ingefära
    1 tsk
    Curry
    1 tsk
    Tomatpuré
    ½ förp
    Vitvinsvinäger
    1 msk
    Kokosmjölk
    1 förp
    Vatten
    1 ½ dl
    Kycklingbuljong
    1 påse
    Jasminris
    135 g
    Röd paprika
    1 st
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 684 kcal
    • Fett: 26 g
    • Kolhydrater: 74 g
    • Protein: 38 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    Strimla vitkål. Klyfta bananschalottenlök. Tärna röd paprika.
    Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kalkonfärs med salt på hög värme ca 3 min.
    Sänk till medelvärme. Tillsätt vitkål, malen ingefära, curry, tomatpuré, vitvinsvinäger, kokosmjölk, vatten och kycklingbuljong. Sjud ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt. Tillsätt bananschalottenlök och sjud ytterligare ca 2 min under lock. 
    Strö paprikabitar över grytan med kalkonfärscurry. Servera med nykokt jasminris.
    Smaklig måltid!