Kalkonenchiladas med ajvar relish
Laktosfri

Kalkonenchiladas med ajvar relish

Rätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • socker
Gul lök
1 st
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Spiskummin
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Ajvar relish
½ förp
Socker
2 tsk
Krossade tomater
1 förp
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Ajvar relish
½ förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 662 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn lök och kalkonfärs ca 3 min, tills det har fått färg. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Tillsätt spiskummin, torkad oregano och pressad vitlök. Låt fräsa ca 1 min.
Rör ner ajvar relish, socker och krossade tomater, men spara 1 dl av tomaterna till steg 6.
Fyll tortillabröd med färsröran. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord ugnsform (frys in bröden som blir över).
Fördela de sparade krossade tomaterna över rullarna och gratinera mitt i ugnen ca 8 min, tills enchiladasen fått fin färg.
Dela tomat i bitar och blanda med ruccola på ett fat. Servera nygratinerade enchiladas med grönsaker och en klick ajvar relish.
Smaklig måltid!