Julmustkyckling med spetskål och äpple

Julmustkyckling med spetskål och äpple

4.2 (88)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kinesisk soja
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Minutfilé
300 g
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Julmust
1 ½ dl
(Gluten)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Malen ingefära
½ tsk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor)
Chili flakes
Rött äpple
1 st
Spetskål
½ st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
672 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Klyfta bananschalottenlök tunt. Dela minutfilé i bitar. Hetta upp smör i en rymlig stekgryta. Bryn lök och kyckling på medelvärme ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Strö vetemjöl över kycklingen. Rör ner julmust, vispgrädde, smulad kycklingbuljong, malen ingefära och kinesisk soja. Låt sjuda under lock på svag värme ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skär äpple i klyftor. Strimla spetskål tunt. Lägg allt i en skål och dressa med olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Strö lite chili flakes över grytan. Servera julmustkyckling med nykokt ris och spetskålssallad.
Smaklig måltid!