Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kinesisk soja
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Minutfilé
300 g
Smör
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
2 tsk
Julmust
1 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Malen ingefära
½ tsk
Kinesisk soja
1 tsk
Chili flakes
Rött äpple
1 st
Spetskål
½ st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 672 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta bananschalottenlök tunt. Dela minutfilé i bitar. Hetta upp smör i en rymlig stekgryta. Bryn lök och kyckling på medelvärme ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Strö vetemjöl över kycklingen. Rör ner julmust, vispgrädde, smulad kycklingbuljong, malen ingefära och kinesisk soja. Låt sjuda under lock på svag värme ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skär äpple i klyftor. Strimla spetskål tunt. Lägg allt i en skål och dressa med olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Strö lite chili flakes över grytan. Servera julmustkyckling med nykokt ris och spetskålssallad.
Smaklig måltid!