Jordnöts- och kokosgryta med kikärtor och ris
Utan gluten
Laktosfri
Löpefri

Jordnöts- och kokosgryta med kikärtor och ris

Nytt recept
Under 25 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Gul lök
1 st
Jordnötter
30 g
(Jordnötter)
Olja
Vitlök
2 klyfta
Sambal oelek
1 tsk
Vatten
1 dl
Lime
½ st
Kikärtor
1 förp
Curry
2 tsk
Kokosmjölk
1 dl
Krossade tomater
½ förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Babyspenat
30 g
Basmatiris
150 g
Jordnötter
20 g
(Jordnötter)
Lime
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
728 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
96 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök. Grovhacka jordnötter. Hetta upp lite neutral olja i en gryta och stek lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt jordnötter, sambal oelek och vatten. Sjud ca 2 min. Ta från värmen och tillsätt pressad limesaft. Mixa slätt.   
Häll av och skölj kikärtor. Tillsätt curry, kokosmjölk, krossade tomater, kikärtor, smulad grönsaksbuljong, lite salt och nymald svartpeppar till grytan. Sjud under lock ca 7 min. 
Grovhacka tomat. Blanda ner tomat och babyspenat i grytan. Sjud ytterligare ca 1 min.
Klyfta resten av limen. Servera jordnöts- och kokosgryta med nykokt basmatiris, jordnötter och limeklyfta.
Smaklig måltid!