Laktosfri
Vegetariskt
Japansk ramen med portabello, ägg, koriander och sesamfrön
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olja
- socker
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Portabello
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Olja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vit misopasta
2 msk
Japansk sojasås
2 msk
Socker
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Morot
1 st
Ägg
1 st
Koriander
20 g
Sesamfrön
2 msk
Chili flakes
Somennudlar
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 569 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr, het stekpanna!
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner ägg och låt koka 8 min. Spola i kallt vatten.
Skiva portabello och strimla schalottenlök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk).
Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller rymlig kastrull och fräs portabello, schalottenlök, ingefära och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger, låt koka in ca 1 min.
Tillsätt vatten, smulad grönsaksbuljong, vit misopasta, japansk soja, socker och chiliflakes (efter egen smak). Koka upp och låt sjuda på medelvärme ca 10 min eller till servering.
Koka somennnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
Skala och finstrimla morot. Tillsätt morot i grytan med buljongen strax innan servering. Smaka av med lite japansk soja.
Skala och halvera ägget. Grovhacka koriander.
Fördela nudlarna i botten av två djupa skålar. Häll buljongen över nudlarna. Toppa med ägghalva, koriander, sesamfrön (se tips!) och chiliflakes (efter egen smak).
Smaklig måltid!