Jamaican chicken taco
med mangosalsa och lime4.17 (138)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
Olja
½ msk
Kycklinginnerfilé
280 g
Tacokrydda
1 påse
Malen kryddpeppar
1 krm
Vatten
½ dl
Lime
1 st
Mango
1 st
Chili flakes
Krispsallad
½ st
Tomat
1 st
Minitortilla
1 förp
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 685 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm gärna tortillabröden i en het torr stekpanna!
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Dela kycklinginnerfilé i mindre bitar. Stek kycklingbitarna på hög värme ca 3 min. Tillsätt tacokrydda, malen kryddpeppar och vatten. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skölj limen noga i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och tärna mango och lägg i en skål. Tillsätt finrivet limeskal och lite chili flakes (valfritt).
Dela krispsallad i mindre bitar och tärna tomat. Klyfta den använda limen.
Fyll tortillabröd med kyckling, krispsallad, mangosalsa, tomat och matyoghurt. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!