Jamaican chicken taco med mangosalsa och lime

Jamaican chicken taco

med mangosalsa och lime
4.17 (138)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
Olja
½ msk
Kycklinginnerfilé
280 g
Tacokrydda
1 påse
Malen kryddpeppar
1 krm
Vatten
½ dl
Lime
1 st
Mango
1 st
Chili flakes
Krispsallad
½ st
Tomat
1 st
Minitortilla
1 förp
(Vete)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
685 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm gärna tortillabröden i en het torr stekpanna!

Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Dela kycklinginnerfilé i mindre bitar. Stek kycklingbitarna på hög värme ca 3 min. Tillsätt tacokrydda, malen kryddpeppar och vatten. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skölj limen noga i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och tärna mango och lägg i en skål. Tillsätt finrivet limeskal och lite chili flakes (valfritt). 
Dela krispsallad i mindre bitar och tärna tomat. Klyfta den använda limen.
Fyll tortillabröd med kyckling, krispsallad, mangosalsa, tomat och matyoghurt. Servera med limeklyfta. 
Smaklig måltid!