Italienska salsicciaköttbullar i örtig tomatsås med tagliatelle

Italienska salsicciaköttbullar i örtig tomatsås

med tagliatelle
4.09 (340)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Salsicciafärs
200 g
(Svaveldioxid)
Gul lök
1 st
Olivolja
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
2 tsk
Chili flakes
2 krm
Kycklingbuljong
¾ påse
Tagliatelle
200 g
(Vete)
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Zucchini
1 st
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 786 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 112 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du inget lock till stekpannan så går det bra att använda ugnsfolie istället.

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Forma salsicciafärsen till ca 8 köttbullar. 
Grovhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek köttbullarna runt om ca 4 min. Tillsätt löken och fräs ytterligare ca 2 min.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, pressad vitlök, torkad oregano, chili flakes och kycklingbuljong till pannan. Sjud under lock (se tips) ca 7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
Hyvla zucchini i långa remsor med en potatisskalare. Tärna det som ej går att hyvla. Blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Finriv parmesanost. Vänd ner pastan och riven parmesan i pannan med sås och köttbullar. Smaka eventuellt av med lite salt. 
Servera italienska salsicciaköttbullar i tomatsås med tagliatelle och zucchinisallad.
Smaklig måltid!