Smörstekt torsk med mild pepparrotsås, potatis och citron

Smörstekt torsk med mild pepparrotsås

potatis och citron
3.99 (580)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Citron
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Pepparrot
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Smör
1 msk
(Mjölk)
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 594 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skär broccoli i buketter och strimla stjälken. Låt broccolin koka med potatisen de sista 3 minuterna. Klyfta citronen. 
 Smält smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt grönsaksbuljong och låt sjuda ca 5 min. Skala och finriv pepparrot. Blanda ner pepparrot lite i taget, efter smak.
 Skär torsk i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek torsken ca 2 min per sida.
Servera nystekt torsk med pepparrotsås, broccoli, potatis och citronklyfta. Om ni vill, toppa med lite extra riven pepparrot.
Smaklig måltid!