Smörstekt torsk med mild pepparrotsås
potatis och citron3.99 (580)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vetemjöl
- mjölk
- salt
- svartpeppar
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Citron
1 st
Smör
1 msk
Vetemjöl
2 tsk
Mjölk
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Pepparrot
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Smör
1 msk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 594 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 50 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skär broccoli i buketter och strimla stjälken. Låt broccolin koka med potatisen de sista 3 minuterna. Klyfta citronen.
Smält smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt grönsaksbuljong och låt sjuda ca 5 min. Skala och finriv pepparrot. Blanda ner pepparrot lite i taget, efter smak.
Skär torsk i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek torsken ca 2 min per sida.
Servera nystekt torsk med pepparrotsås, broccoli, potatis och citronklyfta. Om ni vill, toppa med lite extra riven pepparrot.
Smaklig måltid!