Italiensk fläskkotlett med salvia, citron, tomatsallad och bulgur
Laktosfri

Italiensk fläskkotlett med salvia, citron, tomatsallad och bulgur

3.73 (83)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Fläskkotlett
300 g
Torkad salvia
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Olivolja
½ msk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Svartpeppar
Salt
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Balsamvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Flingsalt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
545 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Hacka schalottenlök. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta citronen. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. 
 Krydda fläskkotlett runt om med salt, torkad salvia och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg på en tallrik och spara stekpannan. 
 Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Fräs schalottenlök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten, smulad kycklingbuljong, socker och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min.
 Klyfta tomat och lägg i en salladsskål. Blanda med ruccola, balsamvinäger, olivolja, flingsalt och lite nymald svartpeppar.
Lägg stekt fläskkotlett i stekpannan med tomatsåsen. Låt allt bli varmt ca 2 min. Smaka av såsen med lite salt. 
Servera salviastekt fläskkotlett i tomatsås med tomatsallad, bulgur och citronklyfta. Toppa med lite citronskal. 
Smaklig måltid!