Laktosfri
Italiensk fläskkotlett med salvia, citron, tomatsallad och bulgur
3.73 (83)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- flingsalt
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Fläskkotlett
300 g
Torkad salvia
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Olivolja
½ msk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Svartpeppar
Salt
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Balsamvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Flingsalt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 545 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 53 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Hacka schalottenlök. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta citronen. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor.
Krydda fläskkotlett runt om med salt, torkad salvia och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg på en tallrik och spara stekpannan.
Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Fräs schalottenlök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten, smulad kycklingbuljong, socker och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min.
Klyfta tomat och lägg i en salladsskål. Blanda med ruccola, balsamvinäger, olivolja, flingsalt och lite nymald svartpeppar.
Lägg stekt fläskkotlett i stekpannan med tomatsåsen. Låt allt bli varmt ca 2 min. Smaka av såsen med lite salt.
Servera salviastekt fläskkotlett i tomatsås med tomatsallad, bulgur och citronklyfta. Toppa med lite citronskal.
Smaklig måltid!