Utan gluten
Inkokt lax med pressgurka, dillyoghurt och potatis
Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Småpotatis
450 g
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
¾ krm
Gurka
1 st
Dill
20 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
¾ krm
Svartpeppar
Laxfilé
300 g
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Ättiksprit (12%)
½ dl
Salt
2 tsk
Vatten
7 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 530 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Blanda socker, vitvinsvinäger och salt i en bunke. Skiva gurkan i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel. Blanda ner gurkan i bunken och ställ åt sidan till servering.
Plocka dillvippor från dillen. Spara stjälkarna till den inkokta laxen. Finhacka dillvipporna och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Skala och skär morot i tunna skivor. Klyfta gul lök. Lägg i en kastrull tillsammans med dillstjälkar, vatten, ättiksprit och salt. Koka upp lagen och låt sjuda ca 3 min. Skär laxen i 2 portionsbitar. Lägg ner laxbitarna i den kokande lagen, lägg på ett lock och dra kastrullen från värmen. Låt ligga och dra ca ca 14 min.
Plocka upp den inkokta laxen och lägg på ett fat. Plocka även upp löken och moroten från laxkoket och lägg ovanpå laxen. Servera med kokt potatis, dillyoghurt och pressgurka.
Smaklig måltid!