Utan gluten
Löpefri
Indisk curry med cashewnötter, halloumi och spenat
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Basmatiris
150 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Cashewnötter
40 g
Tomatpuré
2 msk
Garam masala
2 tsk
Spiskummin
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Vatten
3 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Flytande honung
2 tsk
Röd paprika
1 st
Halloumi
100 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 725 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 82 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka gul lök och finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek lök och vitlök på medelvärme ca 4 min, tills löken är mjuk. Tillsätt cashewnötter, tomatpuré, garam masala, spiskummin, malen ingefära, vatten, vispgrädde, smulad grönsaksbuljong och flytande honung. Låt sjuda ca 7 min. Mixa grytan med stavmixer till en slät sås.
Skär röd paprika i mindre bitar. Skär halloumi i tärningar. Tillsätt paprika till grytan och låt sjuda ca 2 min. Tillsätt halloumi och sjud ytterligare 1 min. Dra grytan från värmen och blanda ner babyspenat. Smaka eventuellt av med salt.
Servera indisk cashewnötscurry med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!