Indisk curry med cashewnötter, halloumi och spenat
Utan gluten
Löpefri

Indisk curry med cashewnötter, halloumi och spenat

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Basmatiris
150 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Tomatpuré
2 msk
Garam masala
2 tsk
Spiskummin
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Vatten
3 ½ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
1 påse
Flytande honung
2 tsk
Röd paprika
1 st
Halloumi
100 g
(Mjölk, Laktos)
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
725 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
82 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Grovhacka gul lök och finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek lök och vitlök på medelvärme ca 4 min, tills löken är mjuk. Tillsätt cashewnötter, tomatpuré, garam masala, spiskummin, malen ingefära, vatten, vispgrädde, smulad grönsaksbuljong och flytande honung. Låt sjuda ca 7 min. Mixa grytan med stavmixer till en slät sås.
Skär röd paprika i mindre bitar. Skär halloumi i tärningar. Tillsätt paprika till grytan och låt sjuda ca 2 min. Tillsätt halloumi och sjud ytterligare 1 min. Dra grytan från värmen och blanda ner babyspenat. Smaka eventuellt av med salt.
Servera indisk cashewnötscurry med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!