Utan gluten
Laktosfri
Indisk cashewnötscurry med rostad blomkål, mynta och basmatiris
Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Blomkål
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Gul lök
½ st
Cashewnötter
20 g
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Spiskummin
1 ½ tsk
Curry
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen koriander
¾ tsk
Salt
2 krm
Gul lök
½ st
Olivolja
Vatten
2 dl
Kokosmjölk
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
¾ påse
Flytande honung
1 tsk
Salt
Basmatiris
135 g
Mynta
20 g
Cashewnötter
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 597 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär blomkål i små buketter. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och lägg i en mixerbunke tillsammans med cashewnötter, pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek, spiskummin, curry, malen ingefära, malen koriander och salt. Mixa till en smet med stavmixer.
Klyfta gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs löken ca ½ min. Tillsätt curry paste och fräs allt ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, kokosmjölk, smulad grönsaksbuljong och honung. Låt sjuda ca 8 min. Smaka av med lite salt.
Grovhacka mynta. Vänd ner den rostade blomkålen i cashewnötscurryn och toppa med mynta och cashewnötter. Servera med basmatiris.
Smaklig måltid!