Indisk cashewnötscurry med rostad blomkål, mynta och basmatiris
Utan gluten
Laktosfri

Indisk cashewnötscurry med rostad blomkål, mynta och basmatiris

Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Blomkål
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Gul lök
½ st
Cashewnötter
20 g
(Cashewnötter)
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Spiskummin
1 ½ tsk
Curry
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen koriander
¾ tsk
Salt
2 krm
Gul lök
½ st
Olivolja
Vatten
2 dl
Kokosmjölk
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
¾ påse
Flytande honung
1 tsk
Salt
Basmatiris
135 g
Mynta
20 g
Cashewnötter
20 g
(Cashewnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
597 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär blomkål i små buketter. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och lägg i en mixerbunke tillsammans med cashewnötter, pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek, spiskummin, curry, malen ingefära, malen koriander och salt. Mixa till en smet med stavmixer.
Klyfta gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs löken ca ½ min. Tillsätt curry paste och fräs allt ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, kokosmjölk, smulad grönsaksbuljong och honung. Låt sjuda ca 8 min. Smaka av med lite salt.
Grovhacka mynta. Vänd ner den rostade blomkålen i cashewnötscurryn och toppa med mynta och cashewnötter. Servera med basmatiris.
Smaklig måltid!