Hunan pork - Kinesisk fläskwok med röd och grön chili, färsk ingefära och paprika
Laktosfri

Hunan pork - Kinesisk fläskwok

med röd och grön chili, färsk ingefära och paprika
4.02 (870)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • socker
  • vatten
Jasminris
135 g
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Grön chili
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Fläskkarré
300 g
Majsstärkelse
1 påse
Salt
2 krm
Olja
Socker
½ msk
Vatten
1 msk
Kinesisk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 674 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 85 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Chili kan variera i hetta, är chilin väldigt stark så plocka bort frön och fröfäste!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda socker, vatten, kinesisk soja och japansk soja i en skål.
 Strimla röd paprika. Klyfta rödlök. Strimla röd och grön chili (se tips). Skala och finhacka ingefära och vitlök. Strimla fläskkarré. 
 Lägg majsstärkelse på ett fat. Krydda fläskkarrén med salt och vänd sedan köttet i majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek köttet runtom ca 5 min, tills köttet fått en frasig yta. Låt köttet rinna av på lite hushållspapper.
Torka ur den använda stekpannan. Hetta upp lite olja och fräs alla grönsaker ca 2 min. Tillsätt sojasåsen och koka ihop ca 1 min. Tillsätt det stekta fläskköttet och blanda runt. 
Servera Hunan pork med nykokt jasminris.
Smaklig måltid!